Підходять для присадибних ділянок. Мають плоди середніх розмірів, маса яких 110-160 г, зеленувато-жовтого кольору. Всередині: м’якоть біла, соковита, кисло-солодкого смаку.
Знімальна стиглість: кінець липня-початок серпня.
Зберігаються 2-3 тижні.
Донешта (Буравиця)
Опис сорту
Буравиця, Щиро Український (патріотичний) сорт народної селекції.
Сорт потребує прорізки та постійного омолодження. Мають гарні великі плоди масою 140-160 г, плоско-округлі або округлі, блідо-жовті, з помітними п'ятьма ребрами. М'якуш має жовтувато кремовий колір, соковитий, середньої щільності.
Дуже довговічні — плодити навіть до 150 років
Знімають зазвичай плоди в середині серпня.
Зберігаються погребі до двох місяців, у прохолодному місці до 1-го місяця.
Мельба
Опис сорту
Користуються великою популярністю серед садівників. Невисокого зросту дерево, але мають достатньо чималі плоди вагою до 150 г і середньої одномірності, сплющено-округлої форми. Під час дозрівання мають зеленуватий відтінок, а потім набувають червоного відтінку який займає більшість плоду, і легкий восковий нальоти. М'якуш біла, ніжна, соковита, відмінного кисло-солодкого смаку. Ідеально підходить для соку.
Повністю дозрівання плодів припадає на початок серпня.
Зберігаються у погребі 4-6 місяців, у холодильнику-до 2 місяців, у сховищі до 2-3 тижнів.
Катя
Опис сорту
Сорт шведської селекції.
Мають плоди масою 130-140 г, округло-конічні, одномірні, зеленувато-жовті з яскраво-червоним розмитим рум’янцем майже по всій поверхні. Доброго кисло-солодкого смаку. Шкірочка тонка, щільна, еластична, гладенька та блискуча. М'якуш світло-кремова, щільна, дрібнозерниста, соковита. Доброго кисло-солодкого смаку.
Знімальна стиглість настає наприкінці серпня.
Зберігаються в підвалі або холодильнику до двох місяців.
Діскавері
Опис сорту
Сорт шведської селекції. Літній сорт. Набув великої популярності в Європі.
Плоди невеликої маси 120-140 г, округлі, з малиновим рум'янцем. М’якуш біла, соковита, солодка. Шкірка тонка. Високоврожайний, транспортабельний, морозостійкий сорт, має підвищену стійкість до борошнистої роси.