Чемпіон Високоврожайний ранньо-зимовий сорт чешської селекції . Вирізняється скороплідністю, слаборослістю, високою та регулярною врожайністю,зимостійкістю. Плоди великі, середньої маси (160-200 г) з помаранчево-червоним рум'янцем. М’якоть світло жовта, середньої щільності, дуже соковита, ароматна, відмінного кисло-солодкого смаку. Знімальна стиглість настає з другої декади вересня. Зберігаються у звичайних сховищах до двох місяців, у холодильниках – до березня місяця. Голден Резістент Високоврожайний сорт американської селекції. Плоди вище середніх розмірів, видовжено-конічної форми, блідо-жовті. М’якоть світло-кремова, дрібнозерниста, соковита, відмінного кисло-солодкого смаку. Знімальна стиглість наступає в середині вересня. Важливо збирати акуратно не залишаючи вм’ятин пальців. Зберігаються у холодильнику до 5 місяців. Едера Зимовий імунний сорт української селекції. Плоди вище середньої величини 160-220 грам, одномірні, широко конічні, ребристі по висоті плода, зеленовато-жовті, з помаранчево-червоним розмитим рум’янцемс. М’якоть жовто-кремова, дрібнозерниста, середньої щільності, ароматна, гармонійного кисло-солодкого смаку. Знімальна стиглість настає наприкінці вересня. Зберігається у холодильнику 7-8 місяців. Старкримсон Делішес Сорт американського походження. Яблука формуються середні і великі, подовжено-конічні, середньо ребристі. Плоди мають основне світло-зелене забарвлення, а також покривний темно-карміновий рум'янець. М’якоть яблук світло-зелена, але при дозріванні світло-жовта, десертного солодко-кислого смаку, ароматна, соковита. Знімальна стиглість настає наприкінці вересня — на початку жовтня. Зберігаються у холодильнику до 8 місяців. Хоней Крісп Сорт американської селекції. Плоди великого розміру масою (180-250 г) жовті з мармурово-червоним рум'янцем. М’якоть світло-жовта, щільна ,хрустка, маєвідмінний кисло-солодкий смак з легким ароматом. Знімальна стиглість настає в кінці вересня. Зберігаються у холодильнику до лютого. Джонаголд Сорт американської селекції. Плоди великого розміру масою (170-220 г), одномірні, круглі, зеленовато-жовті, з помаранчево-червоним розмито-полосатим достатньо яскравим рум'янцем на 2/3 поверхні. М’якоть жовта, щільна, соковита, відмінного кисло-солодкого смаку. Знімальна стиглість настає в третій декаді вересня. Зберігаються у звичайному сховищі до лютого, у холодильнику-до квітня. Джонаголд Ерлі Квін Сорт голандської селекції. Сорт являється одним із клонів сорта Джонаголд. Плоди високотоварні середньої маси (200-250 г), округло-конічні зі слабо ребристою верхньою частиною, жовтувато-зелені з інтенсивним буровато-темно-червоним розмитим рум’янцем і густим восковим нальотом. М’якоть жовтувато-кремова, щільна, ароматна, соковита, чудового смаку. Знімальна стиглість настає в першій половині вересня. Зберігаються у холодильнику до березня. Моді Сорт італійського походження. Плоди великі 180-200 г, подовженої форми, з яскравою червоним забарвленням плодів. М'якоть жовта, ніжна, соковита, солодка, десертного смаку. Єдине червоне яблуко, що має хрусткий м'якіш зелених яблук і солодкий гострий смак жовтих яблук. Знімальна стиглість настає наприкінці вересня. Зберігаються у холодильнику до весни. Фуджі Плоди великі та круглі, червоно-малинового кольору, середньої маси 200 г. М’якоть фуджі більш солодка та хрустка ніж у більшості інших сортів, що робить його дуже популярним у всьому світі. Знімальна стиглість настає наприкінці жовтня. Зберігається у звичайному сховищі 4-5 місяців, у холодильнику до травня. Високоврожайний французький сорт яблуні. Плоди середньої величини, циліндричної форми. Основне забарвлення шкірки жовто-зелене. Біля 70 % поверхні плода покрита червоним розмитим рум’янцем. М’якоть кремово-зелена, середньозернистий, делікатна, соковита, кисло-солодка, досить смачна. На карликових підщепах плодоносить регулярно і вчасно закінчує вегетацію. Знімальна стиглість настає в третій декаді вересня або в першій декаді жовтня. Зберігання. В звичайному холодильнику плоди зберігаються при температурі +1, протягом 6 місяців, а в умовах контрольованого газового середовища до 8 місяців. Голден Делішес Високоврожайний сорт американської селекції. Плоди великі, жовті, округло-конічної правильної форми, середньої маси (160-250 г) з ароматом груші. Шкірочка суха, щільна, з легкою шершавістю, золотисто-світло-зеленого, пізніше жовтого кольору. М’якоть зеленувата, щільна і дуже соковита. Смак десертний, солодкий. Знімальна стиглість настає з першої декади жовтня. Зберігаються у звичайних сховищах до двох місяців, у холодильниках – до березня місяця. Еліза Сорт голандської селекції. Плоди великі, з буровато-темно-червоним розмитим рум’янцем по всій поверхні. М’якоть зеленувато-біла, тверда, дрібнозерниста, соковита, доброго кисло-солодкого смаку. Знімальна стиглість настає на початку жовтня. Зберігаються у холодильнику 7-8 місяців, не втрачаючи при цьому смакових якостей. Ред Чіф Ред Чіф –піздній сорт яблук, американська селекція. Клон піздніх сортів Ред Делішесів. Плоди дуже великі, масою 180 — 250 г, довгасто-конічні, червоні. М'якоть світла, із зеленим відтінком, соковита, щільна, солодка, ароматна. Дегустаційна оцінка — 4,8 бала Знімальна стиглість настає наприкінці вересня — на початку жовтня. Зберігаються у холодильнику до 8 місяців. Айдаред Сорт американської селекції. Плоди переважно більше середнього розміру (150-190 г), одномірні, плоско-округлі, зеленовато-жовті з ярко- червоним розмитим або полосато-розмитим рум'янцем з легким восковим нальотом. М’якоть кремова або світло-кремова, плотна, дрібнозерниста, соковита, кисло-солодкого смаку. Знімальна стиглість настає з першої декади жовтня. Зберігаються у звичайних сховищах до березня місяця, у холодильниках – до червня місяця. Ред Джонаприн Сорт бельгійської селекції. Сорт являється одним із клонів сорта Джонаголд. Плоди крупні, округлі, з матовою темно-червоною окраскою. Маса плодів 200-250 г. М’якоть біло-кремова, щільна, дуже соковита, приємного солодко-кислого смаку. Знімальна стиглість настає в третій декаді вересня. Зберігаються у звичайному сховищі до лютого, у холодильнику-до квітня. Мавка Сорт української селекції. Плоди великі, масою 150-170 г, округлі, зеленувато-жовті, з червоним розмитим рум'янцем, що покриває половину поверхні. М’якоть кремова, з зеленуватими прожилками, середньої щільності, дуже соковитий, відмінного гармонійного кисло-солодкого смаку. Знімальна стиглість настає в кінці вересня. Зберігаються у холодильнику 5-6 місяців. Катерина Сорт української селекції. Плоди великі, 160-190 г, усічено-конічні, при зніманні з дерева зелені з червоно-помаранчевим смугастим рум'янцем на сонячній стороні. М’якоть інтенсивно- кремова, щільна, дуже соковита, відмінного смаку (4,5-4,9 бала). Знімальна стиглість настає в кінці вересня. Зберігаються у холодильнику до червня. Скіфське золото Сорт української селекції. Плоди великі, вагою 175-190г. видовженої конічної форми з невеликою ребристістю, зелені в період знімальної стиглості з легким рум’янцем із сонячного боку, пізніше золотисто-жовті. М’якоть кремова, дрібнозерниста, соковита, кисло-солодкого смаку. Знімальна стиглість настає в кінці вересня. Зберігаються у холодильнику до лютого. Пінова Сорт німецької селекції. Плоди вище середнього розміру, одномірні, округло-конусоподібні, з доволі вузькою верхівкою, зеленувато-жовті, з оранжево-червоним штрихувато-розмитим рум'янком, що вкриває 60—70% поверхні. Шкірочка тонка, але щільна, гладенька, слабоблискуча. Мякоть жовта, дуже щільна, ламка, соковита, з приємним ароматом, відмінного кислувато-солодкого смаку. Знімальна стиглість настає наприкінці вересня — на початку жовтня. Зберігаються у холодильнику до 8 місяців. Джонагоред Супра Сорт бельгійської селекції. Плоди великі, округлі, гладкі, привабливі, темно-червоні з густим восковим нальотом. М’якоть жовта, соковита, хрустка, ароматна, відмінного смаку. Знімальна стиглість настає в третій декаді вересня. Зберігаються у звичайному сховищі до лютого, у холодильнику-до квітня. Джонаголд Декоста Бельгійський яркочервоний клон сорту Джонаголд. Плоди більші за середній розмір і великі (170—220 г), одномірні, округлі, зеленувато-жовті, з оранжево-червоним розмито-смугастим досить яскравим рум'янком на 2/3 поверхні. Шкірочка середньої товщини, щільна, еластична, гладенька, блискуча. М'якоть жовта, щільна, соковита, відмінного, дуже гармонійного кисло-солодкого смаку (4,6 бала). Знімальна стиглість настає наприкінці вересня, споживча — у січні. Зберігається у сховищі до січня—лютого, в холодильнику — до квітня. Сніжний Кальвіль Український сорт народної селекції. Плоди масою (120-160 г) одномірні, округло-конічні, світло-зелені або зеленовато-жовті з дрібними малопомітними підшкірними крапками. М’якоть біла, плотна, ніжна, доброго кисло-солодкого смаку. Знімальна стиглість настає в середині вересня. Зберігаються у сховищах до січня. Ренет Симиренко Сорт невідомого походження, який був помічений та розповсюджений у 60-80-х роках ХIХ століття Платоном Федоровичем Симиренко. Плоди світло-зелені або яскраво-зелені. Форма плодів уплощенно округла, від кілька конічних до плоско-округлих, як у багатьох Ренет; плоди нерідко асиметричні. Розмір плодів середній або більше середнього, досягають великого розміру. М'якоть біла, соковита, ніжна. Плоди мають винно-солодкий, пряний смак. Знімальна стиглість настає в кінці вересня. Зберігаються у холодильниках до червня. Гренні Смітт Сорт виведений в Австралії. Плоди великого розміру (180-250 г) мають світло-зелену щільну шкірочку та соковиту, ароматну м'якуш. Форма яблука овальна або кругла. Цей сорт вважається кулінарним, він використовується в рецептах різноманітних солодких блюд, таких як яблучні пироги та фруктові десерти. Знімальна стиглість: кінець вересня-початок жовтня. Зберігаються у холодильниках до травня-червня. Зимнє лимонне Сорт української селекції. Плоди великі, одномірні (230-250 г), усічено-конічні, слабо ребристі. Шкірочкатонка, блискуча, зеленувато-жовта. При дозріванні світло-жовта. М’якоть біла, дрібнозерниста, солодкувато-кисла. Знімальна стиглістьнастає наприкінці вересня. Зберігаються до кінця квітня. Лігол Сорт польської селекції. Плоди великі, одномірні, округло-конусоподібні, з ребристою верхівкою, зеленувато-жовті та інтенсивним червоно-карміновим розмитим рум’янком майже по всій поверхні. Шкірочка середньої товщини, щільна, гладенька, блискуча. М'якоть кремова, щільна, дрібнозерниста, соковита, ароматна, відмінного кислувато-солодкого смаку. Знімальна стиглість настає наприкінці вересня. Зберігання. В звичайному холодильнику плоди зберігаються 5-6 місяців, а регульованому газовому середовищі 6-7 місяців. Ліберті Сорт американської селекції. Плоди середнього розміру, округло-конічні, зеленувато-жовті з плямисто-розмитим інтенсивним темно-бордовим забарвленням на більшій частині поверхні, багато чисельними дрібними білими підшкірними краплинами та восковим нальотом. М'якоть кремовато-біла , середньої щільності, солодко-кислого смаку. Знімальна стиглість настає в середині вересня. Зберігаються у звичайних сховищах до двох місяців, у холодильнику – до 5 місяців. Глостер Сорт німецької селекції. Плоди великі, вагою 160-200г, округло-конічної форми, ребристі, особливо на верхівці, з розовато-червоним рум’янцем. М'якоть світло-кремова, щільна, ніжна, соковита, приємного кисло-солодкого смаку. Знімальна стиглість настає в кінці вересня. Зберігаються у холодильнику – до квітня. Фрідом Джоніка
відібраний у Германії.