Поширений в Україні. Плоди більше за середні приблизно 180 г, має зеленувате – світле забарвлення, з рум’янцем. М'якуш жовтувато-біла або світло-кремова, м'якуш дуже соковита, зерниста, має кисло-солодкий смак.
Стиглість: під кінець серпня, початок вересня.
Зберігаються у звичайних сховищах 1-1,5 місяця, у погребі чи холодильниках - 3,5-4 місяця
Теремок
Опис сорту
Високоврожайний сорт української селекції.
Рекомендовані зони Полісся та Лісостеп. Має величезні яблучко, масою 180-200 г, зрізано-широко-конічні, часто асиметричні, світло-жовті з помаранчево-червоним штрихова то розмитим рум'янцем. М'якуш кремова, дрібнозерниста, дуже щільна, соковита, має приємний винно - солодкого смак, ароматна.
Достигають плоди в перший половині вересня.
Зберігаються у сховищі 1-1,5 місяців, у підвалу та холодильнику - 2,5-3 місяця.
Ремо
Опис сорту
Сорт виведено в Германії. Плоди більше за середні – великі, зазвичай маса 150-200 г округло – конічної форми, однорідні, ярко – червоний окрас. Дуже ароматні, соковитій, кисло солодкі.
Стиглість настає: наприкінці вересня.
В прохолодних місцях зберігаються до листопада.
Прима
Опис сорту
Середні плоди масою 150-180 г, однорідні, з карміново-червоним рум’янцем, ребристі на більшій частині поверхні. Середньої щільності м'якуш, ніжна, кремова, соковита, кисло-солодкого смаку.
Знімають плоди: на початку вересня.
Зберігаються місяць, в підвалах та холодильнику – 2-3 місяці.