Плодиокруглої форми, сплющені з боків, середнього розміру (130-140 г). основне забарвлення плоду жовте, покривне – кармінове, займає 50-60% його поверхні.М’якотьжовта, волокниста, дуже ароматна, соковита з приємним поєднанням цукру та кислоти.
Достигаютьплоди наприкінці липня.
Золота Москва
Опис сорту
Сорт української селекції.
Плодивеликі , маса 145-185 г , деякі — 200 г , широкоовальні , майже круглі .Шкірочкапри повної зрілості знімається легко. Опушення бархатисте , середнє. Основне забарвлення яскраво- жовтого кольору , покривне — кармінова , розмита , з точками і штрихами на 2/ 3 поверхні плоду .М'якотьзолотисто -жовта , волокниста , досить щільна , соковита , ароматна , має з приємне поєднання кислоти і цукру. Достигаютьплоди в ІІ-ІІІ декаді серпня.
Київський ранній
Опис сорту
Сорт української селекції.
Плодисереднього розміру, масою від 85 до 100 г. шкірочка зеленувато-жовта, з яскравим нерівномірним рум’янцем.М’якотьплода Київський ранній біла, соковита, ніжно волокниста, з приємним солодко-кислуватим смаком.
Достигаютьплоди в середині липня.
Донецький білий
Опис сорту
Сорт української селекції.
Плодисереднього розміру, масою 70-90 г, при невеликому врожаї 120-140 г, округлі або округло-овальні, іноді сплющені з полюсів. Шкірочкаслабо опушена, сніжно-біла, у добре освітлених плодів з гарним темно-червоним рум’янцем. М’якотьбіла, напівпрозора, дуже ніжна, соковита, солодка з доволі сильною кислотою, приємного освіжаючого смаку.
Достигаютьплоди на початку серпня, на два тижні пізніше за київський ранній.
Інка
Опис сорту
Сорт польської селекції.
Плодивеликі 120-200 г, видовжені.Поодинокі плоди можуть досягати навіть 300 г.Шкірочкатемно-жовта з червоним рум'янцем який покриває 30-50 % плоду. М'якоть жовто-кремова, масляниста, добре відділяється від кістки. Знімальна стиглістьнастає наприкінці серпня- початку вересня.