М’якоть жовтуватого кольору, ніжна, з мускатним привкусом.
Знімальна стиглість настає в середині вересня.
Талгарська красуня
Опис сорту
Сорт казахської селекції.
Плоди вище середнього розміру, середня маса 160 г, подовжено-грушоподібні.
Шкірочка гладенька, неоржавлена, блискуча, зеленувата при зніманні і блідо-жовта при достиганні, з чисельними підшкірними крапками, білими на освітленій стороні і зеленими на тіньовій. З сонячного боку поверхня плоду вкрита яскраво-малиновим рум'янцем.М’якоть кремова, щільна, грубувата, дуже соковита і солодка, не масляниста, зі слабким грушевим ароматом.
Знімальна стиглість настає наприкінці вересня.
Зберігаються у холодильнику до грудня.
М.Крюгер
Опис сорту
Осінній сорт румунської селекції.
Плоди широко-грушовидної форми, бугристі, 230-350 г, на айві до 500 г. Шкірочка тонка, щільна, гладенька, в період знімання зеленувато-жовта, при дозріванні золотисто-жовта з помаранчово-червоним розмитим рум’янцем. М’якоть біла, злегка кремова, дуже соковита, ніжна, масляниста, солодка з приємною кислинкою.
Знімальна стиглість настає в середині вересня, споживча на початку жовтня.
Зберігаються у сховищі до 1 місяця, у холодильнику до 2-х місяців.