Середньорослий, середньої зимостійкості сорт Молдавської селекції.
Плоди правильної грушовидної форми, округлі у верхній частині і різко звужені до плодоніжки.
Шкірочка товста, шільна, у період знімальної стиглості зелена, при достиганні- блідо-жовта, частина плодів на сонячному боці має слабкий розмитий рожевий рум’янець.
М’якоть соковита, ніжна, напівмасляниста, кисло-солодка, дуже гарнодо смаку. Маса плодів 250-290 грамм.
Знімальна стиглість настає наприкінці вересня - на початку жовтня.
Зберігається до лютого-квітня.
Парижанка
Опис сорту
Сорт французької селекції.
Плоди одномірні, масою 170-190 г,іноді досягають 400 г, правильної подовжено-грушоподібної форми.
Шкірочка товста, щільна, суха на дотик, з численними сіро-іржавими крапками, цятками і прожилками; при зніманні зеленувато-сіра, при достиганні вона світлішає і стає блідо жовтою,а іржаві крапки і плями набувають буро-червоного відтінку. зеленувато-жовто-сіра з точками і цятками.
М'якоть жовтувато-біла, ніжна, масляниста, соковита, солодка з легкою кислинкою і слабким ароматом.
Знімальна стиглість настає наприкінці вересня - на початку жовтня.
Зберігається до лютого-квітня.
Кучерянка
Опис сорту
Сорт української селекції.
Плоди великі, масою 220-300 г, окремі до 700 г., широко грушоподібної форми, з бугристою поверхнею. Шкірочка середньої товщини, щільна, у період знімальної стиглості світло-зелена, у споживчій – жовта, з легким золотавим чи злегка рожевуватим рум’янцем на сонячному боці. М’якоть щільна, біла, масляниста, солодка, з легкою кислинкою і слабким ароматом.
Знімальна стиглість настає наприкінці вересня- початку жовтня.
Зберігаються у холодильнику до лютого.
Сніжинка(RX)
Опис сорту
Плоди середньої величини 300-400 г, деякі до 1 кг., грушевидні.
Шкірочка плотна, при дозріванні яскраво-жовта, з червоним рум’янцем на сонячній стороні, дякуючи чому плоди дуже красиві.
М’якоть жовто-біла, соковита, ніжна, солодка із слабкою кислинкою.